Angol hangoskönyv források

Miért kedvel az angol hangoskönyv hallgatás?

Az angol beszéd megértésének, illetve a kiejtés gyakorlásának egyik hasznos eszköze az angol hangoskönyv -hallgatás. Az aktuális bestsellerek természetesen pénzbe kerülnek, de klasszikus, szerzői jogi védelem alá már nem eső művek közül nagyon sok ingyen letölthető mp3-fájlokban (illetve iTunes vagy Ogg Vorbis formátumban) az internetről.

Angol hangoskönyv ek ráadásul meg van az az előnye is, hogy többnyire a angol hangoskönyv szövege éppúgy elérhető a weben, vagyis akár egyszerre lehet angolul olvasni és hallgatni a szöveget.

Az alábbiakban az angol hangoskönyv kapcsolatban néhány hasznos honlapra hívjuk fel a figyelmet.

PROJECT GUTENBERG egy másik angol hangoskönyv forrás

Innen nagyon sok ingyenes angol hangoskönyv tölthető le, köztük számos népszerű darab.

angol hangoskönyvA teljesség igénye nélkül az angol hangoskönyv lista: Jane Austen (Büszkeség és balítélet, Értelem és érzelem), Charlotte Brontë (Jane Eyre), Lewis Carroll (Alice Csodaországban), Charles Darwin (A fajok eredete), Daniel Defoe (Robinson Crusoe), Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes történetek), Mary Shelley (Frankenstein), Bram Stoker (Drakula), Mark Twain (Huckleberry Finn kalandjai, Egy jenki Arthur király udvarában) művei, Grimm-mesék és Shakespeare-szonettek…

A Project Gutenberg az ingyenes angol hangoskönyvek gazdag tárháza is, tehát a hangoskönyvek írott változatai szintén megtalálhatóak adatbázisában.

http://www.gutenberg.org/browse/categories/1

LIBRIVOX

A másik kiemelkedő angol hangoskönyv forrás. Több mint ezer angol hangoskönyv, önkéntesek által felmondott könyvet tartalmaz kereshető adatbázisban – megtalálhatóak köztük irodalmi művek mellett híres filozófiai, vallási, politikai és történelmi könyvek és írások is (Kant, Hume, Nietzsche, Macchiavelli, Marx és Lenin).

Ezenfelül többek között Charles Dickens (Twist Olivér, Karácsonyi ének), John Galsworthy (Forsyte Saga), Nathaniel Hawthorne (A skarlát betű), Jack London (A vadon szava, Fehér Agyar), Herman Melville (Moby Dick, vagy a fehér bálna), Edgar Allan Poe (A holló, A Morgue utcai gyilkosság), Robert Louis Stevenson (A kincses sziget), Jonathan Swift (Gulliver utazásai), H.G Wells (A láthatatlan ember, A világok harca, Dr. Moreau szigete), Oscar Wilde (Dorian Gray arcképe, A canterville-i kísértet), P.G. Wodehouse (Psmith a pénzvilágban, Megőrült, Jeeves?) művei, Shakespeare-drámák és -tragédiák, illetve Orczy Emma Vörös Pimpernel-je.

http://librivox.org/

További ingyenes angol hangoskönyv források

Nikolle Doolin: A hölgy által felolvasott novellák, történetek és versek érhetőek el angol hangoskönyv formátumban .
http://vo.nikolledoolin.com/narrations.html

Telltale: Vegyes témájú, mp3, ogg és aac formátumban is letölthető néhány angol hangoskönyv.

A bejegyzés kategóriája: angol hangoskönyv, angol hangoskönyvek, audiobook
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>